lördag 30 april 2016

Analsexregler att tänka på

Läste en artikel om regler vid analsex. 4 av 10 svenskar ska någon gång ha testat analsex - är du en av dom?


1 Glidmedel

Glidmedel är nyckeln till analsex. Vissa tror att det räcker med saliv, men det stämmer alltså inte. Du ska inte ens tänka tanken att försöka utan glidmedel.

Analen producerar nämligen inte samma naturliga smörjmedel som vaginan gör. Det finns speciella glidmedel anpassade för analsex. Analglidmedel är dryga och ger extra mycket glid. De innehåller också ofta ingredienser som gör att musklerna slappnar av enklare. Men har du inte det hemma, så funkar silikonbaserat glidemedel också bra. Vattenbaserat glidmedel ska man helst undvika, då det torkar ut relativt fort och kan skapa en obekväm och ibland smärtsam friktion i analen.


2 Vara förbered

Förutom glidmedel är det viktigt att man pratar igenom det innan. Speciellt om det är första gången. Som mottagaren av analsex så är man i en lite mer utsatt situation än exempelvis vid vaginalt sex.

 Ett tips är att använda sig av ett stopp-ord om det skulle göra ont. Lust är nödvändigt vid analsex, annars fungerar det inte.

Man kan själv öva och förbereda sig exempelvis genom att testa att föra in och ut ett finger när man är i duschen.


3 Vara avslappnad

Analen har flera så kallade ringmuskler som håller rätt saker inne i rumpan, och fel saker utanför. Den yttre ringmuskeln kan du kontrollera med din vilja, medan den andra styrs reflexmässigt, precis som dina hjärtslag och din andning. För att komma hela vägen in i analen med en penis eller en anal-leksak, behöver båda ringmusklerna slappna av.

4 Smek samtidigt

Många tjejer upplever hissnande orgasmer av kombinationen analsex och klitorisstimulans. Det är verkligen en höjdare att rekommendera! Stimuleringen på klitoris gör också att hon fokuserar på den och kan slappna av i analen, vilket gör det ännu skönare.


5 Ställningar

Många som provar analsex kör doggystyle. Det behöver inte alls vara den bästa ställningen. Testa gärna att ligga sked istället. I skedställningen är det lättare att slappna av och ni kan ta det precis så långsamt som ni behöver.

En annan bra ställning för analsex är den där ena parten rider den andra, dvs att den som ska bli penetrerad sätter sig gränsle över den sin partner som ligger ned på rygg. Denna ställning är lite mer avancerad än skeden eftersom musklerna i rumpan inte slappnar av lika lätt, men den ger personen ovanpå total kontroll över vad som händer. Viktigt uppskattas av många.


6 Män och analsex

Prostatan finns precis bakom ändtarmsväggen, vara en mycket härlig källa till njutning. Du hittar den 5-7 cm in mot framsidan av kroppen. Låt din partner massera den med ett finger eller en sexleksak.

Glöm inte heller den nedre delen av penisen, även kallad ”bulan”, som finns nära den anala öppningen. Den stimuleras indirekt av de flesta typer av analsex.


7 Fantasin

Analsex är ganska tabu, men just den känslan kan bidra till spänning och upphetsning av att ”göra det förbjudna”. Känner du den psykiska njutningen så kommer även den fysiska att öka. Analsex handlar också om förtroende och öppenhet. Tänk på hur nära ni är varann, och hur mycket ni vågar ge av varann.

8 Ont?

Om det gör ont så har ni mest troligt gått för snabbt framåt och använt för lite glidmedel. Ta det lungt och ge det en chans till. Mottagare av analsex måste vara avslappnad och ha lust. Därefter vara uppmjukad och väl insmord med glidmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar