söndag 11 december 2016

Nattens drömmar

Man kan drömma sig bort på dagarna i form av dagdrömmar. Sen så kan man drömma på nätterna och dom drömmarna kan ju vara hur konstiga som helst. Ibland saknar dom helt logik och sammanhang, ibland blir man väldigt påverkad av dom, typ när man har en mardröm.

Nattens drömmar var märkliga. Det var liksom likt jultid och lucia i en kyrka. Många människor var där. Samtidigt var det likt en fest och jag gissar att det kan ha att göra med att jag såg lite av Nobellfirandet igår.

Ni vet - fint uppklädda, typ "koder" eller vad man ska kalla det för hur man ska uppföra och bete sig.

Kyrkan byttes ut mot en snarlik miljö. Väggar av sten och det var mörkt, förutom att ljus var tända vilket lyste upp det ganska stora rummet. Kändes som att det var under marken. Jag skulle nog ha kallat det för en sal.

Känslan i drömmen hade övergått till att ha en sexuell underton. Inte för att jag såg något, men stämningen var annorlunda.

Lite som att det pågick något hemligt där nere i salen.
Vem skulle bli utvald?
Vem gav de granskande/bedömande blickarna?
Var det något som jag inte kunde se i den dunkla belysningen?

Det var som att det här var något som hade pågått i åratal - något snuskigt. Nu var jag där och visste inte riktigt vad som skulle hända härnäst.

Tyvärr så fick jag inte någon bra avslutning eller förklaring till vart drömmen hade tagit mig. Jag vet bara att det hade gett mig en pirrande känsla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar