torsdag 7 januari 2021

Digitalt sex och pandemin

Jag läser en artikel om hur digitalt sex har ökat under pandemin enligt internationella studier.

Man kan ju fundera över vad digitalt sex är - men det är nog ganska mycket som faller in under det begreppet.

 • Porr
 • Sexchatta
 • Sexbloggar
 • Skicka nakenbilder
 • Videochatta/webcams
 • Skicka sexiga sms
Själv har jag utforskat och provat på många som dom här sakerna under en längre tid och finner det fullt naturligt, men det finns säkert många som själva inte utforskat det. Man har varit nöjd och fortsatt med det man känner igen sedan tidigare och är van vid.

Panedmin har säkert förändrat det här för många och därav kan man se ett ändrat beteende där många utforskar och provar på digitalt sex i olika former.

Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) rekommenderar till och med digitalt sex under pendemin.

Självklart är digitalt sex mycket säkrare på många sätt och viss när det kommer till sjukdomsspridning, men det beskrivs också andra fördelar.

Man tillåts formulera sig på ett annat sätt och tillåts ofta vara lite mer rakt på sak. Med distans och öppenhet kan man man utforska sånt man annars inte vågat utforska i tidigare relationer.

Men det beskrivs också risker - som man ska ha i åtanke. Bilder, filmer och ljud kan sparas och spridas och på så sätt användas på ett sånt sätt det inte var tänkt från början. Alla är inte ärliga och uppriktiga och man ska undvika att dela med sig av för mycket information.

Det står även att fysiskt sex har minskat, då till fördel för digitalt sex. Vilket jag tycker är ganska naturligt. Många är mycket mer försiktiga under pandemin och då träffar man inte andra människor på samma sätt och att skaffa nya kontakter är så klart svårare än tidigare.

Men det betyder ändå inte att man avstår helt från fysiskt sex, utan man väljer mer restriktivt vem man har sex med i verkligheten.

Källa:

4 kommentarer:

 1. Kolla på porr är ju alltid trevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror artikeln främst menade att digital sex är tillsammans med nån annan, men tror faktiskt RFSU och liknande anser att onani också är sex. Men visst har porr sin tjusning.

   Radera
 2. Gillar du porr? I så fall vilken typ av porr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer ibland. Har tittat med killen några gånger, men det har inte varit så mycket på sista tiden. Brukar bli mer att jag tittar lite själv ibland om jag tycker det är för ensamt i sängen med bara en leksak.

   Tittat en del på tjejsex, ibland söker jag lite på mer bdsm, undergiven/dominant. Fast de sista gångerna har det nog blivit att jag tittat en del på större svarta killar.

   Radera